perjantai 14. huhtikuuta 2017

Paikkajakoa luvassa

En ole varmaan koskaan puhunut puhelimessa niin paljon kuin nyt vaalien jälkeen. Onnittelusoittoja on tullut valtavasti, ja en voi kieltää etteikö se tuntuisi mukavalta. Sitten on näitä paikkajakospekulaatiopuheluita, enkä niitäkään ikäviksi koe, koska on hyvä tietää, että kuka mitäkin arvelee millekin ryhmälle ja kellekin henkilölle kuuluvan. Ensi viikolla ilmeisestikin palaveerataan ensimmäisen kerran asian tiimoilta.

Perinteisestihän Virroilla hallituksen puheenjohtajuus menee suurimmalle puolueelle ja aika usein on käynyt niin, että valtuuston puheenjohtajuus on mennyt toiseksi suurimmalle puolueelle. Parit viime kerrat on käynyt myös niin, että vaalien ääniharava on ollut sen toiseksi suurimman puolueen jäsen ja näin ollen saanut sen valtuuston puheenjohtajuuden.

Monet ovatkin nyt olettaneet ilman muuta, että minusta tulee valtuuston puheenjohtaja saamani huiman äänisaaliin ansiosta, mutta eipä se niin taida mennä, ryhmämme nimittäin kun on vasta neljänneksi suurin ryhmä. Itse olisin tyytyväinen hallituspaikkaankin ja jonkun merkittävän lautakunnan puheenjohtajuuteen, koska tiedän, ettei minulla aivan ole tarpeeksi äänivoimaa takana tullakseni valtuuston puheenjohtajaksi. Ja sitä paitsi hallituksen jäsenellä välillä on jopa enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa kuin valtuuston puheenjohtajalla.

Nyt on vaan tilanne se, että olen huolissani. Huolissani syystäkin, koska tiedän, että omien äänestäjieni joukossa on ihmisiä, joilla on melko selkeät käsitykset monista ikipoliitikoista. Ja tiedän sen, että jos valtuuston puheenjohtajuus menee sellaiselle henkilölle, joka on aiheuttanut vuosikaudet pahennusta ja sekaannusta virtolaisessa politiikassa ja joka ei edes ole puolueensa suurimpien äänisaaliiden saajien joukossa, ei siitä kuntalaisten keskuudessa pidetä.

Koska olen sitä mieltä, että edustan valtuutettuna nimenomaan kuntalaisia ja äänestäjiäni, ei omatuntoni todellakaan salli minun hyväksyä tilannetta ihan helpolla. Aion yrittää etsiä muita ratkaisuja asiaan ja toivon, että löytäisimme yhteistyössä kaikille sopivan ratkaisun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti