keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Keiturin Sote - 0sa 3

Tätä osaa kolme ei pitänyt tullakaan, mutta pakko kommentoida hieman tämän päivän Ruovesi -lehdessä olleita virtolaispoliitikkojen kirjoituksia. Saa nähdä onko huomisen Suomenselän sanomissa samat jutut, useinhan he lähettävät ne julkaistavaksi molempien kuntien lehtiin.

Tikkanen kirjoittaa luottamuspulasta, joka vallitsee Ruovedellä Virtain suuntaan. No ei mikään ihme, kyllähän Virroillakin vallitsee luottamuspula Keiturin Sotea kohtaan. Minusta on selvää, että koko luottamuspula johtuu huonosti hoidetuista asioista, siitä että yhtiössä ilmenneitä ongelmia ei myönnetä silloin kun niitä on, vaan yritetään puheissa silotella ja kaunistella ja väittää, että todellisia ongelmia ei ole. Aivan kuin kaikki olisi vain ihmisten korvien välissä, ja sehän taas on sitten kuntalaisten aliarvioimista. Vähättelyyn ei koskaan pitäisi alkaa.

Tikkanen itse kirjoitti viime kesänä Suomenselän Sanomien yleisöosastolle, että annetaan Keiturin Soten hallitukselle vuosi aikaa, ja jos homma ei siihen mennessä ole alkanut sujua, on hallituksen syytä erota. Niinpä niin, koskas se vuosi tuleekaan täyteen? On tainnut mieli muuttua siitä kirjoituksesta.

Kalevan kanssa olen samaa mieltä siitä, että Virtain kaupunginhallituksen, Ruoveden kunnanhallituksen ja Keiturin Soten hallituksen pitäisi tehdä tiivistä yhteistyötä, ei niin että soteyhtiö toimii omana eristyksissä olevana saarekkeenaan. Ja jo aiemmissa kirjoituksissani mainitsemani yhtiön harjoittamasta salailupolitiikasta pitää päästä eroon. Mitä enemmän tiedotetaan avoimesti jo suunnitteluvaiheessa, sitä paremmin asiat saadaan sujumaan.

Mutta se mikä minua erityisesti pöyristytti Kalevan kirjoituksessa, oli suoranainen valehtelu. Hän kirjoitti, että tieto Ruoveden neuvottelukutsusta joulun alla on ollut sekä Virtain kaupunginhallituksen sekä Keiturin sote oy:n tiedossa. No ainakaan minun tiedossani neuvottelukutsu ei ole etukäteen ollut (vai olenkohan jollain mustalla listalla, ettei asioista enää kerrota minulle), enkä usko, että Pentti Tikkasenkaan. Kuulin vasta jälkikäteen aivan muualta, että tällainen neuvottelu on ollut. Kaleva kirjoittaa, että: "Tulipaloon lähtiessä ei lueta lakikirjoja", mutta aina pitäisi lukea lakikirjoja!!  Juuri tuosta "ei sillä niin väliä, hoidetaan sisäpiirissä" -toimintatavasta ja salaa tekemisestä pitää päästä eroon!

Montako minuuttia olisi kulunut aikaa kutsua kaupunginhallitus ylimääräiseen pikakokoukseen, jossa olisi valittu neuvottelijat? Ei kovin montaa veikkaan minä. Voi olla, että kaikki eivät olisi päässeet  kokoukseen, ja voi myös olla, että neuvottelijat olisivat pääosin olleet samat, mutta kyse on toimintatavasta! Asiat pitää tehdä oikein ja pykälien mukaan.

Sinänsä neuvottelujen tuloksesta en ole eri mieltä, kyllä Ruovedenkin pitää saada riittävät palvelut ja olla mukana päätöksenteossa. Tuo seurantaryhmän perustaminen on jo askel oikeaan suuntaan. Vielä kun me Virtainkin päättäjät saisimme riittävästi tietoa yhtiön toiminnasta.

Keiturin sote osa 1
Keiturin sote osa 2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti